Artisjokken op Italiaanse wijze

Deze smaakvolle en frisse salade bereid je in een mum van tijd. Artisjokken op Italiaanse wijze kun je als voorgerecht of lunch serveren.

Voor 4 personen
  • 600 g artisjokharten in olijfolie
  • 3 sneetjes Italiaanse rauwe ham
  • 1 el kappers
  • 50 g zwarte olijven
  • 1 el balsamicoazijn
  • 30 g Parmezaanse kaas, in één stuk
  • peper van de molen
  • zout
Bereiding
  1. Laat de artisjokken uitlekken, halveer en doe in een slakom.
  2. Snij de ham in reepjes en voeg toe aan de artisjokken. Doe er ook de kappers en olijven bij. Sprenkel er de balsamicoazijn over en kruid met peper en zout. Meng goed en schik op 4 diepe borden.
  3. Snij de Parmezaanse kaas in schilfers met een dunschiller en verdeel over de salade. Serveer de artisjokken op Italiaanse wijze meteen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content