Artisjokken op Italiaanse wijze

7fe7d125d7f6f0e2ae5516ea6006baa9

Deze smaakvolle en frisse salade bereid je in een mum van tijd. Eet hem als voorgerecht of lunch.

Voor 4

600 g artisjokharten in olijfolie

3 sneetjes Italiaanse rauwe ham

1 el kappers

50 g zwarte olijven

1 el balsamicoazijn

30 g Parmezaanse kaas, in één stuk

peper van de molen en zout

Laat de artisjokken uitlekken, halveer en doe in een slakom. Snij de ham in reepjes en voeg toe aan de artisjokken. Doe er ook de kappers en olijven bij. Sprenkel er de balsamicoazijn over en kruid met peper en zout. Meng goed en schik op 4 diepe borden. Snij de Parmezaanse kaas in schilfers met een dunschiller en verdeel over de salade. Serveer meteen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content