Artisjokken & grijze garnalen

  • Moeilijkheid

Voor 4:

4 grote of 8 middelgrote Bretoense artisjokken

2 el azijn voor kookwater

300 g smaakrijke kerstomaten

250 g grijze garnalen

4 el balsamicoazijn

5 el zachte, fijne olijfolie

1 el zachte dijonmosterd

2 el room

gemengde peper en grof zeezout

Spoel de artisjokken. Verwijder de steel en kook ze in water met azijn gedurende tien tot vijftien minuten, afhankelijk van de grootte. Verwijder daarna de buitenste bladeren en bewaar de mooiste en grootste binnenbladeren. Verwijder ten slotte het hooi om de bodem vrij te maken.

Snij de bodems in blokjes. Snij de kerstomaatjes met een vlijmscherp mes in vieren. Meng de in blokjes gesneden artisjokbodems met tomaatjes en garnaal.

Meng balsamicoazijn, olijfolie en dijonmosterd tot een homogene massa, kruid met gemengde peper en zeezout en voeg tot slot room toe om een luchtige, bijna schuimende dressing te verkrijgen. Vorm met de artisjokbladeren een mooi aaneensluitende, dichte waaier op het bord.

Dresseer het mengsel met garnalen, tomaat en artisjokbodems in het midden. Nappeer de dressing over de onderste eetbare zijde van de artisjokblaadjes en over het mengsel in het midden van het bord.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content