Artisjok en asperges met polenta

  • Moeilijkheid

Groenten spelen in de Griekse keuken een hoofdrol.

Artisjok en asperges met polenta
Ā© Kris Vlegels

Voor 4 Ć  6:
6 artisjokken
2 wortels
2 aardappelen
1 ui, fijngehakt
3 sjalotjes
1 bundel groene asperges
1 kopje erwtjes
1 kopje tuinbonen, dubbel gepeld en in kokend water gedompeld
1 kopje zachte olijfolie
1/2 bosje dille
2 kopjes groentebouillon
1 citroen

Polenta:
250 g maismeel
1 l water
snuifje zout

Snij de wortels in staafjes, schil de aardappelen en snij in blokjes.

Verwijder het hooi van de artisjokken. Smeer de bodems in met citroensap en bewaar in een pan met koud water en wat citroensap.

Maak de asperges schoon. Snij de koppen af en kook de staarten in bouillon.

Stoof de ui aan in olijfolie in een pan met dikke bodem. Voeg de artisjokbodems, de sjalotjes, erwten, tuinbonen, wortel en dille toe. Laat enkele minuten stoven. Voeg de bouillon zonder de asperges toe. Laat nog enkele minuten op zacht vuur garen. Doe dan de koppen van de asperges en de aardappelen erbij en laat een kwartier garen. Draai het vuur hoog als er te veel vocht is.

Polenta: breng het water aan de kook, strooi het maismeel geleidelijk in de pan en blijf roeren in dezelfde richting. De polenta is klaar als de massa loskomt van de zijkant. Breng op smaak met zout.

Verdeel polenta en groenten over vier borden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content