Ingrediënten

  • Voor 4 personen
  • 100 g volrijpe Hervekaas (mild, scherp of van beide wat)
  • 3 tot 4 eetlepels room
  • 2 eetlepels zachte ongezouten boter
  • 1 eetlepel mosterd (van het type Bister)
  • peper
  • 3 tot 4 eetlepels gesnipperde bieslook
  • 2 tot 3 eetlepels fijngehakte bladpeterselie
  • 4 sneetjes zuurdesemstokbrood (± 12 cm)

Verwijder de dunne korst en snij de kaas in plakjes. Stop samen met de room, de boter en de mosterd in een vijzel of een kom. Bestrooi met peper (geen zout - de kaas is al hartig genoeg) en meng goed door elkaar met een stamper of een vork. Voeg op het laatst de kruiden toe. Serveer op het licht geroosterde stokbrood.

Verwijder de dunne korst en snij de kaas in plakjes. Stop samen met de room, de boter en de mosterd in een vijzel of een kom. Bestrooi met peper (geen zout - de kaas is al hartig genoeg) en meng goed door elkaar met een stamper of een vork. Voeg op het laatst de kruiden toe. Serveer op het licht geroosterde stokbrood.