Voor 4:
2 uien
2 tenen knoflook
5 el olijfolie
1/4 tl gedroogde chilivlokken
7,5 dl water
400 g gepelde tomaten in blik
1 el tomatenpuree
1 tl oregano
2 ansjovisfilets
4 porties roodbaars van 150 g
100 g ontpitte zwarte olijven
zwarte peper en zout
Aardappelen:
500 g krieltjes
4 el olijfolie
schil van 1 citroen
2 el fijngehakte bladpeterselie
Maak eerst de aardappelen: was de krieltjes grondig en doe ze in een braadslee. Kruid naar smaak, voeg de olijfolie toe en bak 30 à 40 minuten in de oven op 200°C.
Snij de uien en knoflook in dunne plakjes. Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit de uien, knoflook en chilivlokken. Doe er het water bij en laat 10 minuten koken. Voeg de tomaten, tomatenpuree, oregano en ansjovis toe. Laat nog 30 minuten koken.
Kruid de roodbaars en leg in de saus. Strooi er de olijven rond en laat 10 minuten zacht koken tot de vis gaar is.
Hak de citroenschil en peterselie voor de aardappelen fijn. Wentel de krieltjes in de gremolata en serveer bij de ‘aqua pazza’.
*’Aqua pazza’ betekent letterlijk ‘gek water’ en verwijst naar de waterige consistentie van de tomatensaus. De roodbaars kan vervangen worden door bijvoorbeeld koolvis of pladijs.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier