Asperge-frittata uit Puglia

© Getty

Deze asperge-frittata komt uit Puglia en maak je traditioneel in de oven. Serveer het gerecht met brood en sla.

Nodig voor 4 personen
  • 1 kilo groene of witte asperges
  • 6 eieren
  • 2 eetlepels geraspte pecorino (geitenkaas)
  • 2 eetlepels fijngeknipte peterselie
  • zout en peper
  • olijfolie
Zo maak je de asperge-frittata

Was de asperges en schil ze (wanneer nodig). Kook ze en snijd ze in stukken van ongeveer 2 centimeter.

Klop de eieren in een kom. Roer de geraspte kaas, peterselie, zout, peper en asperges erdoor.

Vet een ovenschaal in met olijfolie. Giet het mengsel in de schaal en laat het in een matig hete oven staan totdat het ei gestold is.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content