Ingrediënten

Voor 4:

  • 150 g bladerdeeg
  • 6 Jonagold-appels
  • 20 g boter
  • 4 kl griessuiker (S2)
  • vanille-ijs
  • abrikozencoulis

Rol het bladerdeeg dun uit en steek ronde vormen uit met een diameter van 10 cm.

Schil de appels, snij ze in vieren, verwijder het klokhuis en snij het vruchtvlees in dunne plakjes. Schik de appelschijfjes in een cirkel op het bladerdeeg.

Smelt de boter en smeer met een borsteltje op de appeltaartjes. Bestrooi elk taartje met een koffielepel suiker.

Bak de taartjes 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C. Dien warm op met een bolletje vanille-ijs en een flinke lepel abrikozencoulis.

Rol het bladerdeeg dun uit en steek ronde vormen uit met een diameter van 10 cm.Schil de appels, snij ze in vieren, verwijder het klokhuis en snij het vruchtvlees in dunne plakjes. Schik de appelschijfjes in een cirkel op het bladerdeeg.Smelt de boter en smeer met een borsteltje op de appeltaartjes. Bestrooi elk taartje met een koffielepel suiker.Bak de taartjes 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C. Dien warm op met een bolletje vanille-ijs en een flinke lepel abrikozencoulis.