Benodigdheden voor twee personen:
50 g boter
1 kg dessert-appels
50 g poedersuiker
2,5 ml gemalen kaneel
2,5 ml gemalen gember
Voor het toplaagje:
6 blaadjes filodeeg
25 g gesmolten boter
30 ml Baileys
30 ml Brandy
15 ml light muscovado-suiker
150 ml dubbele room
poedersuiker om te versieren
Warm de boter in een brede pan op, voeg er de appels, suiker, kaneel en gember aan toe en bak al roerend gedurende drie minuten. Zet het vuur zachter, dek toe en laat zachtjes sudderen gedurende vijf minuten tot de appels zacht zijn. Smeer de deegbladeren in met de gesmolten boter en verkruimel ze. Plaats de deegkruimels op een bakplaat en strooi er poedersuiker over. Laat zes tot zeven minuten bakken op 220° C tot de deeg goudbruine kleur heeft. Lepel het appelmengsel in een geboterde pan. Doe de brandy, Baileys, muscovado (zeer donkere suiker) en de room in een pan en warm het geheel zachtjes op. Het mengsel mag niet te warm worden of het zal brokkelen. Laat zachtjes bakken gedurende twee tot drie minuten. Blijf de hele tijd roeren. Giet de roomsaus over het appelmengsel en strooi het gebrokkelde deeg erbovenop. Bestrooi met poedersuiker. Warm opdienen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier