Appeltaart met amandelen

Ondersteunend beeld dat geen deel uitmaakt van dit recept. © rtl
  • Moeilijkheid

Deze appeltaart kan warm, lauw of koud worden gegeten, met of zonder ijs. Kortom, ze is altijd lekker.

Voor 6 personen

Kruimeldeeg:

200 g bloem

100 g boter

2 eetlepels suiker

1 1/2 dl water

een snuifje zout

4 appelen (Reinetten)

75 g kristalsuiker

75 g basterdsuiker

75 g fijn amandelpoeder

1 ei

1 dl room

50 g boter

Bereiding

1. Bereid het deeg. Wrijf bloem en boter tot kruimels. Maak in de kruimels een kuiltje waarin water, zout en suiker worden gedaan. Verwerk de grondstoffen snel tot een deeg en doe dit vervolgens in een vochtige doek. Laat een halve dag in de koelkast rusten.

2. Schil de appelen, verwijder de klokhuizen en snijd het vruchtvlees in schijfjes. Vermeng kristalsuiker, basterdsuiker en amandelpoeder. Klop het ei en de room los.

3. Rol het deeg uit. Bekleed een taartvorm met diameter van 25 cm met het deeg. Druk de randen goed aan en prik met een vork gaatjes in de bodem. Schik de schijfjes appel in waaiervorm op de bodem. Bestrooi met het suikermengsel en begiet met het roommengsel. Leg enkele klontjes boter op de vulling. Bak de taart 30 minuten in een oven van 170 °C.

4. In plaats van zelfgemaakt kruimeldeeg kun je voor dit recept ook kant-en-klaar bladerdeeg gebruiken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content