Voor 6:
3 à 4 el pijnboompitten
1 krop sla naar keuze
30 g roquefort
6 el olijfolie vierge extra
1 el appelazijn
Bieslook
750 g appelen
150 g jonge of halfbelegen gouda
Peper en zout
Grill de pijnboompitten op een schaal in de oven (voorverwarmen op 180°C) gedurende 3 à 4 min. Roer geregeld om. Giet over in een kommetje om af te koelen.
Leg de schoongemaakte sla op de bodem van een slakom. Snij de roquefort in kleine blokjes. Maak een vinaigrette met de olie, azijn, peper en zout, en de roquefort. Meng goed met een beetje fijngehakt bieslook.
Schil de appelen en verwijder het klokhuis. Snij de appelen in fijne plakjes. Snij de gouda in staafjes. Voeg de appelplakjes, de gouda en de pijnboompitten toe aan de sla. Overgiet pas net voor het serveren met vinaigrette.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier