Appelcrumble met ijs, coulis van bessen en marsepein

  • Moeilijkheid

Voor 4 personen:

500 g zure appels (b.v. renetten)

100 g amandelschilfers

100 g suiker

100 g bloem

100 g boter

1 losgeklopt ei

4 bollen ijs

2 dl coulis van rode bessen (frambozen, moerbeien, enz.)

200 g marsepein

enkele suikerpareltjes (facultatief)

De appels schillen, het klokhuis verwijderen en het vruchtvlees in blokjes snijden. Bestrooien met amandelschilfers en in een ovenschaal overbrengen. Suiker, bloem en boter met een vork tot kruimels pletten en verdelen over de appels. Insmeren met losgeklopt ei. De schaal 20 minuten in een oven van 220°C zetten. De marsepein met een deegrol uitrollen (liefst afgedekt met een plasticzak of folie, zodat de marsepein niet aan de rol blijft kleven).

Met een bakfiguur, bijvoorbeeld een ster, vier figuurtjes uitsteken. De appelcrumble warm opdienen met een bol ijs, de coulis van bessen, en eventueel met licht opgeklopte en niet-gesuikerde slagroom. Versieren met de ster van marsepein en enkele suikerpareltjes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content