Appelbeignets

  • Moeilijkheid

Voor 4 personen:

2 appelen

bloemsuiker

250 gram bloem

plantaardig frituurvet of olie om te frituren

zout

2 eetlepels olie

1 eidooier

1,5 dl niet te koud blond bier

2 dl water

2 eiwitten

Giet de gezeefde bloem in een mengkom en voeg het zout, de olie, de eidooier toe in het midden van het kuiltje. Meng er heel geleidelijk het bier en het water onder. Laat vervolgens 10 minuten rusten. Klop het eiwit tot sneeuw en spatel het onder het deegmengsel. Laat nu een half uur rusten alvorens de bereiding te gaan bakken.

Tip: Halverwege de baktijd keer je de beignets zodat ze aan beide zijden mooi bruin worden. Serveer de hele beignets onmiddellijk zolang ze nog krokant zijn, bestrooid met bloemsuiker.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content