Nodig voor vier:
4 appels
200 g marsepein
2 dl coulis van frambozen
enkele blaadjes munt
4 bollen ijs.
Broodpudding:
250 g oud wit brood zonder korst
1/2 l melk
4 eieren
2 soeplepels krenten
30 g suiker
rum-essence
een scheut rum
raspsel van een citroenschil
Een broodpap bereiden van wittebrood, melk, citroenschil, krenten, rum-essence, rum, eierdooiers en suiker. De opgeklopte eiwitten door de pap spatelen. De pap in een vuurvaste schaal doen en in de oven tot pudding bakken. De appels in de schil stoven. Het klokhuis uitsteken. De marsepein uitrollen en maskers uitsnijden. De appels vullen met een mengsel van broodpudding. Op iedere appel een masker van marsepein aanbrengen. De appels op borden zetten. De bordspiegel versieren met repen in de pan gebakken en gekarameliseerde broodpudding, blaadjes munt en frambozencoulis. Op iedere appel een bol ijs leggen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier