Voor 4 personen:
50 g raketsla
citroensap
olijfolie
Voor de worteltjes:
500 g wortelen
50 à 100 ml olijfolie
4 gepelde en gehalveerde tenen knoflook
aceto balsamico
50 g pijnboompitten, geroosterd
Voor de paprika’s:
2 rode paprika’s
2 gele paprika’s
2 el olijfolie
1 el aceto balsamico
verse basilicum
Voor de bonen:
400 g borlottibonen in blik
1 teen knoflook gesnipperd
1 verse rode peper, fijngehakt
rasp van 1 citroenschil
2 el fijngehakte peterselie
1 el citroensap
2 el olijfolie
Schil de wortelen en snijd ze in plakjes van 0,5 cm. Verhit een laagje olie van 0,5 cm in een pan op hoog vuur en bak de wortelen goudbruin in 5 minuten. Voeg knoflook toe na enkele minuten. Sprenkel wat aceto balsamico over de nog warme wortelen en strooi er de pijnboompitten over.
Rooster de paprika’s onder de grill tot ze zwartgeblakerd zijn. Doe ze in een kom en bedek met plasticfolie. Laat de groente 30 minuten rusten en verwijder dan de velletjes en zaadjes. Snijd de paprika’s in dunne reepjes. Giet er olijfolie en aceto balsamico over en kruid met zout en peper. Laat enkele uren marineren. Voeg basilicum toe vlak voor het opdienen.
Spoel de bonen onder de koude kraan. Voeg de resterende ingrediënten toe aan de bonen en laat alles enkele uren marineren.
Verdeel de groenten over vier borden en werk af met raketsla, die op smaak is gebracht met citroensap en olijfolie.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier