Anthoi (gevulde courgettebloemen)

Nodig voor vier :

Nodig voor vier :

30 bloemen van courgette (bij voorkeur ’s morgens vroeg geplukt)

olijfolie

1 citroen

Vulling :

100 g rauwe vialonerijst (risottorijst)

1 ui

1/2 rauw geraspte aardappel

enkele takjes peterselie of dille

1 tomaat

zout

peper

De tomaat enkele seconden in kokend water dompelen en huid en zaden verwijderen. Het vruchtvlees in stukjes snijden en mengen met de rijst, rauw geraspte aardappel, fijngehakte peterselie of dille, peper en zout. De bloemen met deze farce vullen (niet helemaal, want de rauwe rijst zet tijdens het koken uit). De ui fijnsnijden en in een pan doen. De gevulde bloemen op de stukjes ui schikken en besprenkelen met olijfolie, citroensap en water. Aan de kook brengen en een half uur onder deksel op gematigd vuur of in een warme oven laten gaar stoven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content