Ingrediënten

  • Voor 4-6 personen
  • 1 rijpe ananas van 1 à 1,5 kg
  • 150 g suiker
  • 1 pakje munt
  • 1/2 dl zoete witte wijn
  • sap van 1 citroen

Schil de ananas en pureer het vruchtvlees. Meet 6 dl pulp af en zet opzij. Mix de munt fijn met de suiker. Doe in een pan met de wijn en verwarm licht tot de suiker gesmolten is.

Giet de muntsiroop bij de ananas en voeg het citroensap toe. Men goed en zet koel weg. Draai nadien tot ijs.

Schil de ananas en pureer het vruchtvlees. Meet 6 dl pulp af en zet opzij. Mix de munt fijn met de suiker. Doe in een pan met de wijn en verwarm licht tot de suiker gesmolten is. Giet de muntsiroop bij de ananas en voeg het citroensap toe. Men goed en zet koel weg. Draai nadien tot ijs.