Ananassoepje met aardbeienbeignets

  • Moeilijkheid

Voor 2:

100 g suiker

1/2 verse ananas

1 scheutje witte rum

het sap van 1/2 citroen

1 snuifje kaneel

10 grote aardbeien.

Voor het beignetbeslag:

125 g bloem

1 dl water

1/2 dl blond bier

een snuifje zout

1 eetlepel gesmolten boter

2 eiwitten

1 koffielepel rum

1 koffielepel suiker

Maak het beignetbeslag: mix of meng de bloem met het lauwe water, het bier, het snuifje zout en de gesmolten boter tot een glad beslag. Laat dit 1 uur rusten.

Breng 3 dl water aan de kook met de 100 g suiker en laat inkoken tot één derde van het volume. Verwijder de schil, het hart en de harde doorntjes van de ananas. Snijd de vrucht in stukken en mix ze met suiker-stroop en rum tot een glad soepje. Plaats in de koelkast en roer er net vóór het opdienen het citroensap en de kaneel onder.

Was de aardbeien, maar laat de steeltjes eraan. Dep ze goed droog. Klop de eiwitten tot sneeuw, spatel ze voorzichtig door het beignetbeslag en roer er ook de rum en de suiker onder.

Neem elke aardbei bij het steeltje, dompel ze helemaal in het beignetbeslag en leg ze in een hete frituur (180°C). Laat ze goudgeel bakken (niet meer dan 3 tot 4 aardbeien tegelijk). Neem ze nadien met een schuimspaan uit het vet en laat ze uitlekken op keukenpapier. Verdeel de koude ananassoep over diepe borden en leg in elk bord vijf aardbeienbeignets.

Succestips

De aardbeienbeignets alleen vormen ook al een origineel nagerecht waarvoor u applaus zult krijgen. Bestrooi ze met poedersuiker. De beignets zijn ook lekker bij een coulis van rode vruchten of als tussengerechtje.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content