Ananassalade met rucola en scampi’s

  • Moeilijkheid

Voor 4 personen:

1 ananas vers of in blik

1 rode ui

1 bosje rucola

220 g scampi’s (kookklaar)

1 tl gemalen gember

Zout, gemalen witte peper

1 el sesamolie

50 ml ananassap

sap van 1 citroen

2 el tarwekiemolie

suiker

1 tl gedroogde paprikavlokken

Verwijder het groene lof en het onderste deel van de ananas. Leg de ananas op een werkblad en snijd de dikke schil er helemaal af. Verwijder de kern en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes.

Schil de ui en snijd hem in blokjes. Gooi eventueel onbruikbare rucolablaadjes weg, was de rucola goed en zwier ze droog. Spoel de scampi’s, dep ze droog en snijd ze doormidden. Kruid met gemalen gember, zout en peper en frituur voorzichtig langs beide kanten in warme sesamolie.

Voor een zoetzure marinade: meng het ananas- en citroensap, de tarwekiemolie, de suiker en het zout en kruid goed. Marineer de ananas, de ui en de rucola in de mengeling en laat even rusten. Schik de salade, garneer met de gefrituurde scampi’s en strooi paprikavlokken over de hele schotel.

Meng alle ingrediënten, kruid naar smaak en dien op in kleine schaaltjes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content