Ananaschutney met kippenborst

  • Moeilijkheid

Voor 4 personen:

1 ananas vers of in blik

2 tomaten

Zout

2 takjes pepermunt

2 gesneden bosuitjes

2 geplette lookteentjes

1 cm geplette gemberwortel

1 tl mosterdpoeder

1 tl geplette peperbolletjes

1 el honing

4 el witte balsamicoazijn

1 tl bruine suiker

4 kippenborsten met vel

Gemalen zwarte peper

2 el olijfolie

Voor de chutney: verwijder het groene lof en het onderste deel van de ananas. Leg de ananas op een werkblad en snijd de dikke schil er helemaal af. Verwijder de kern en snijd het vruchtvlees in blokjes.

Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd ze in reepjes. Besprenkel ze met een snuifje zout en laat ze uitlekken in een zeef. Spoel de pepermunt en verwijder de blaadjes van de stengel. Doe alle ingrediënten in een pan en breng zachtjes aan de kook. Laat ongeveer 30 minuten sudderen op een laag vuurtje tot de chutney de gewenste dikte heeft.

Spoel de kippenborsten onder koud water, dep ze droog en kruid ze met zout en peper. Laat ze even braden in warme olijfolie en bak ze nadien ongeveer 25 minuten in een voorverwarmde oven op 100°C. Snijd de kippenborsten in reepjes en dien ze op met de ananaschutney.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content