Ananas Pinã Colada

  • Moeilijkheid

Voor 4:

150 g suiker

1 ananas

1 dl witte rum

1 limoen

Voor de crème anglaise:

3 eierdooiers

1 el suiker

3 dl kokosroom

4 passievruchten

Breng de suiker in een pannetje aan de kook met 3 dl water. Laat 5 minuten inkoken. Verwijder de schil van de ananas en snij hem in kwarten. Verwijder de ‘ogen’ en harde kern, en snij elk kwart in 5 dunne plakken. Pocheer de ananas 10 minuten in de siroop en leg de plakken dan in een ondiepe schaal. Laat de siroop verder inkoken tot de helft. Voeg dan de rum en het sap van de limoen toe. Giet de siroop over de ananas en laat 1 nacht marineren.

Meng de eierdooiers met de suiker en breng de kokosroom aan de kook. Haal de pan van het vuur en giet de kokosroom al roerend op de eierdooiers. Doe het mengsel terug in de pan op een zeer laag vuur en breng al roerend aan de kook. Tegen dat het kookpunt bereikt is, zal de saus ingedikt zijn.

Verdel de ananas over 4 borden en nappeer met de crème anglaise. Werk af met de pulp van de passievruchten.

Kooktijd: 1 uur, plus 1 nacht marineren

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content