Ananas met Mandarine Napoléon

4 kleine ananassen

4 kleine ananassen

100g gesmolten boter

100g acaciahoning

een snuifje koekkruiden of kaneelpoeder

10 cl Mandarine Napoléon

Voor de saus:

2,5 l melk

60g suiker

een half vanillestokje

3 eierdooiers

10 cl Mandarine Napoléon

Neem enkele lepels van de melk en klop de eierdooiers daarin los. Breng de rest van de melk met de suiker en de vanillestok aan de kook. Haal de melk van het vuur en roer de dooiers er doorheen. Laat de saus niet meer koken en zet na afkoelen in de ijskast. De saus mag gerust een dag op voorhand bereid worden.

Snijd de ananas in schijven van 1 cm dik en wrijf ze in met een mengsel van boter, acaciahoning, koekkruiden en likeur. Gril de schijven zo’n 6 minuten op de barbecue en vergeet niet ze regelmatig om te draaien. Door vuurkruiden te gebruiken geef je de ananas extra grillsmaak. Dien op met de saus en eventueel een bolletje ijs.

Variatie

Ook een grote ananas is bruikbaar, maar die heeft niet zo’n zoete smaak. In plaats van Mandarine Napoléon kun je ook Kirsch gebruiken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content