Ajo blanco (witte gazpacho)

Nodig voor vier :

Nodig voor vier :

125 g blanke amandels

75 g oudbakken brood zonder korst

3 teentjes knoflook

zout

1/2 l plat mineraalwater

1/2 dl olijfolie

een scheutje witte wijnazijn

200 g (muskaat)druiven

Doe het verkruimelde brood in een terrine. De amandelen, de gepelde teentjes knoflook, een snuifje zout en een scheut mineraalwater in de blender van de mixer vermalen tot een gladde substantie. Voeg olie en azijn toe terwijl de motor draait. Doe de inhoud van de blender in de terrine bij de broodkruimels en verdun, al roerende, met de rest van het mineraalwater. Koel de soep. Verwijder de huid en de zaden van de druiven en zet de druiven koud weg. Serveer de soep vanuit de terrine in gekoelde kommetjes en versier met druiven. IJswater toevoegen als de soep te dik is.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content