Voor 4:

40 g bloem, 40 g boter, 150 g champignons, boter, 2,5 l gevogeltebouillon, 50 g gekookte rundertong, 75 g gekookte kip (eventueel van de bouillon), peper en zout, 2 eierdooiers, 2 dl room, fijngehakte peterselie

Bereidingswijze:

Maak een roux met de bloem en boter. Snij de champignons in plakjes en stoof deze 2 min. in boter. Breng de gevogeltebouillon aan de kook en bind met de roux. Snij de rundertong in reepjes en de kip in kleine stukjes. Voeg de champignons, tong en kip toe aan de soep. Kruid met peper en zout. Klop de eierdooiers los in de room en roer onder de soep; laat niet meer koken. Werk af met gehakte peterselie.

Voor 4:40 g bloem, 40 g boter, 150 g champignons, boter, 2,5 l gevogeltebouillon, 50 g gekookte rundertong, 75 g gekookte kip (eventueel van de bouillon), peper en zout, 2 eierdooiers, 2 dl room, fijngehakte peterselieBereidingswijze:Maak een roux met de bloem en boter. Snij de champignons in plakjes en stoof deze 2 min. in boter. Breng de gevogeltebouillon aan de kook en bind met de roux. Snij de rundertong in reepjes en de kip in kleine stukjes. Voeg de champignons, tong en kip toe aan de soep. Kruid met peper en zout. Klop de eierdooiers los in de room en roer onder de soep; laat niet meer koken. Werk af met gehakte peterselie.