Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 5-6 dl druivensap (of appel-kersensap)
  • kruidenmengeling voor warme wijn (of kruidnagel, kaneel, vanille, gedroogde sinaasappelschil...)
  • 8-10 g agar-agarpoeder (in dieetwinkels)
  • 100 g bosaardbeien (of frambozen)

Verwarm het fruitsap met de kruidenmengeling (in een builtje of infusiezakje). Breng aan de kook en laat 5 tot 10 minuten trekken, afhankelijk van de hoeveelheid kruiden. Haal de kruiden eruit, verwarm het fruitsap tot 90°C en strooi er de agar-agar in. Roer goed. Giet dan in vier borden een laagje van het mengsel (ongeveer 5 mm dik). Schik de aardbeien erbovenop en laat het mengsel opstijven in de koelkast. Omdat agar-agar bindt op 80°C, zal dat niet lang duren.

Men kan dit 'dieettoetje' zo opdienen of de gelatinepudding in blokjes snijden en serveren als garnituur bij ijs of sorbet.

Verwarm het fruitsap met de kruidenmengeling (in een builtje of infusiezakje). Breng aan de kook en laat 5 tot 10 minuten trekken, afhankelijk van de hoeveelheid kruiden. Haal de kruiden eruit, verwarm het fruitsap tot 90°C en strooi er de agar-agar in. Roer goed. Giet dan in vier borden een laagje van het mengsel (ongeveer 5 mm dik). Schik de aardbeien erbovenop en laat het mengsel opstijven in de koelkast. Omdat agar-agar bindt op 80°C, zal dat niet lang duren. Men kan dit 'dieettoetje' zo opdienen of de gelatinepudding in blokjes snijden en serveren als garnituur bij ijs of sorbet.