Nodig voor vier :
1,5 dl vers geperst sinaasappelsap
1 dl volle yoghurt
4 blaadjes gelatine
3 eetlepels sinaasappellikeur
2 dl room
5 eetlepels honing
100 g amandelschilfers
50 g boter
4 schilletjes van
onbespoten sinaasappel
enkele takjes munt
Rooster de amandelschilfers goudbruin in een pan met een weinig boter. Laten afkoelen. Week de gelatine in koud water tot de blaadjes zacht zijn. Breng het sinaasappelsap aan de kook en zet het vuur af. Los de uitgeknepen gelatine op in het hete vocht. Voeg de sinaasappellikeur toe. Klop de room stijf en voeg de zachte honing toe. Doe de yoghurt in een ruime schaal en voeg het gelatinemengsel al roerende toe. Spatel de slagroom en de amandelschilfers door de room. Schep de mousse in wijnglazen en zet de glazen minstens twee uur in de koelkast. Versier het nagerecht met een reepje sinaasappelschil en een muntblaadje.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier