Achenseeforel, rode bieten en wasabi

2467869

Ingrediënten Achenseeforel

Achenseeforel, rode bieten en wasabi

Ingrediënten Achenseeforel

2 st. alpenforellen, gefileerd en ontgraat

Forelkaviaar

Ingrediënten rode bieten

250 g rode bieten, voorgekookt, geschild

100 ml rode bietensap

50 ml ananassap

2 st. steranijs

1 kaneelstok

20 g bruine suiker

25 g koude boter

25 g bruine boter

Kruiden: zout, peper, citroensap, komijn

Ingrediënten wasabipuree

200 g bloemaardappelen

150 ml room

20 g boter

50 g bladspinazie

1 tl wasabipasta

Bereiding Achenseeforel

Kruid de filets met zout en peper en braad de vis op de zijde van het vel aan in olijfolie.

Bereiding rode bietenpuree

Rode bieten in blokjes snijden en samen met de sappen, kruiden en bruine suiker ongeveer 30 minuten laten sudderen. Neem de kruiden weg en meng alles met boter tot een fijne puree. Zeven en met zout, peper, citroensap en komijn op smaak brengen.

Bereiding wasabipuree

Kook de aardappelen in zout water tot ze zacht zijn en giet ze af. Zeef de aardappelen en laat ze opnieuw opkoken met de room terwijl u blijft roeren. Met koude boter hechten. Bladspinazie kort blancheren, afschrikken met koud water en fijn mixen. Roer tot slot de spinazie en wasabipasta door de puree.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content