Voor 6-8 personen:
125 g bloem
zout
60 g koude boter
1 el suiker
1 eierdooier
melk
Voor de vulling:
75 g zachte boter
75 g suiker
50 g amandelpoeder
50 g hazelnotenpoeder
1 ei
50 g bloem
1 el frangelico (hazelnotenlikeur)
1/2 kg abrikozen
25 g suiker
4 bollen speculaasijs
Maak een korstdeeg met de bloem, een snuif zout, de boter, suiker, eierdooier en een beetje melk. Laat het deeg 1 uur rusten alvorens er een taartvorm van 22 cm mee te bekleden. Bak het deeg 20 minuten blind op 180°C. Bestrijk het deeg met melk en bak nogmaals 10 minuten. Roer de boter en suiker voor de vulling schuimig. Voeg het notenpoeder, ei, de bloem en likeur toe. Halveer de abrikozen en verwijder de pitten. Verdeel het beslag over het gebakken deeg en schik er de abrikozen op. Besprenkel met de suiker en bak 1 uur en 15 minuten. Laat de taart 10 minuten rusten alvorens uit de vorm te halen. Dien op met het speculaasijs.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier