Abrikozenpakketjes met lavendelroom

  • Moeilijkheid

Voor 4 personen:

50 gram suiker

1/2 fles zoete wijn

1 citroen

1 vanillestokje

2 gedroogde rode pepers

24 gedroogde abrikozen

Voor de room:

1 dl room

1 theelepel gedroogde lavendel

125 gram ricotta

2 el suiker

Maak eerst de siroop: laat de suiker op een laag vuurtje al roerend oplossen in de wijn. Snij de schil van de citroen in repen, prik enkele gaatjes in de pepers en schraap de zaadjes uit het vanillestokje. Voeg de citroenschil, de pepers, het vanillestokje en de zaadjes toe aan de siroop. Laat de siroop 5 minuten koken en haal de pan van het vuur. Was de abrikozen en voeg ze toe aan de siroop. Laat een nacht weken. Haal de abrikozen uit de siroop en hou ze apart. Laat de siroop tot de helft inkoken en voeg het sap van Â1/2 citroen toe.

Verwarm de oven voor op 150°C. Neem 2 vellen bakpapier van 40 cm. Verdeel de abrikozen, het gehalveerde vanillestokje en de pepers over de vellen. Giet 2 eetlepels siroop over de abrikozen en sluit de pakketjes hermetisch af. Zet ze 20 minuten in de oven.

Roer de lavendel door de room en breng aan de kook. Haal de pan van het vuur en laat 15 minuten trekken. Zeef de room en gooi de lavendel weg. Roer de room en de suiker door de ricotta. Haal de pakketjes uit de oven en dien op met de resterende siroop en de lavendelroom.

Bereidingstijd: 45 minuten en 1 nacht marineren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content