Ingrediënten

Voor 1 kg fruit :

  • 1 kg abrikozen,
  • 10 gedroogde abrikozen,
  • 550 g suiker S2

Spoel de abrikozen en snij ze in de helft. Verwijder de pit en snij het vruchtvlees eventueel verder klein. Snij ook de gedroogde abrikozen in stukjes, kleiner dan het vers fruit. Doe in een pan met de suiker en laat op een laag vuur onder voortdurend roeren inkoken tot confituur. Schep warm in bokalen en laat afkoelen.

* Eventueel kunnen aan de warme confituur geroosterde amandelschilfers worden toegevoegd, vooraleer ze in de bokalen wordt gegoten.

Spoel de abrikozen en snij ze in de helft. Verwijder de pit en snij het vruchtvlees eventueel verder klein. Snij ook de gedroogde abrikozen in stukjes, kleiner dan het vers fruit. Doe in een pan met de suiker en laat op een laag vuur onder voortdurend roeren inkoken tot confituur. Schep warm in bokalen en laat afkoelen.* Eventueel kunnen aan de warme confituur geroosterde amandelschilfers worden toegevoegd, vooraleer ze in de bokalen wordt gegoten.