Aardbeiensoep met sneeuweieren en glaskoekjes

Voor 4 personen:

Voor 4 personen:

1 sinaasappel

50 g suiker

1 kg aardbeien

1 el oranjebloesemwater

citroensap

Voor de afwerking:

1 eiwit

25 g suiker

1 vel filodeeg

gesmolten boter

suiker

kaneelpoeder

julienne van gekonfijte angelica

Doe het sinaasappelsap en de suiker in een pan met 1 dl water. Breng aan de kook en roer tot de suiker is opgelost. Laat inkoken tot de helft. Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snij in stukken. Pureer de aardbeien met de sinaasappelsiroop en het oranjebloesemwater. Kruid naar smaak met citroensap en zet koel weg.

Klop het eiwit stijf en voeg al kloppend de suiker toe. Breng een grote pan water aan de kook en laat 4 eetlepels meringue in het water glijden. Pocheer 3 à 4 minuten en bedruip de sneeuw- eieren af en toe met water om de bovenkant te garen. Haal de sneeuweieren uit het water en laat ze uitlekken op keukenpapier.

Bestrijk voor de glaskoekjes het filodeeg met boter en bestuif met suiker en kaneel. Bak enkele minuten in een oven van 200°C. Verdeel de aardbeiensoep over 4 soepborden en werk af met de sneeuweieren en angelica. Serveer met de glaskoekjes.

* Angelica is engelwortel, een kruid dat voornamelijk gekonfijt te koop is in de vorm van (helgroene) staafjes. Te koop in de supermarkt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content