Ingrediënten

Voor 1 kg fruit :

  • 1 kg goed rijpe aardbeien,
  • 600 g suiker S2

Maak de aardbeien schoon en doe ze in hun geheel in een pan met de suiker. Zet op een laag vuur en laat onder voortdurend roeren zacht inkoken tot een dikke confituur. Schep warm in bokalen en laat afkoelen.

* Wie geen stukken in de confituur wil, kan ze na bereiding fijnmixen. Bewaren gebeurt traditioneel in glazen potten. De afgekoelde confituur of gelei wordt afgedekt met een rondje boterpapier dat vooraf werd geweekt in likeur en met daarop een laagje gesmolten en opgesteven paraffine. De potten worden afgedekt met papier dat bevestigd wordt met een elastiekje.

Maak de aardbeien schoon en doe ze in hun geheel in een pan met de suiker. Zet op een laag vuur en laat onder voortdurend roeren zacht inkoken tot een dikke confituur. Schep warm in bokalen en laat afkoelen.* Wie geen stukken in de confituur wil, kan ze na bereiding fijnmixen. Bewaren gebeurt traditioneel in glazen potten. De afgekoelde confituur of gelei wordt afgedekt met een rondje boterpapier dat vooraf werd geweekt in likeur en met daarop een laagje gesmolten en opgesteven paraffine. De potten worden afgedekt met papier dat bevestigd wordt met een elastiekje.