Aardbeiencake met meringue

© Isopix
Voor 4 personen
  • 50 g boter
  • 3 eieren
  • 100 g suiker
  • 100 g bloem
  • 250 g aardbeien
  • 25 cl ijskoude slagroom
  • 2 el poedersuiker
  • Voor de meringue: 125 g suiker, 2 eiwitten
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Vet een vierkante springvorm in met boter en bestuif met bloem.
  3. Smelt de boter en laat afkoelen tot lauw. Kluts de eieren in een kom, voeg de suiker toe en klop op tot een bleke massa. Zet de kom in een bain-marie en klop op tot een sabayon. Haal uit de bain-marie en klop de sabayon koud. Schep 2 eetlepels sabayon in een kommetje en meng er de gesmolten boter door. Stort de bloem in de grote kom met sabayon en spatel voorzichtig door elkaar. Voeg de inhoud van het kommetje toe, meng voorzichtig en schep het beslag in de bakvorm. Bak 25 minuten in de oven, draai de biscuit uit na het bakken en laat afkoelen op een taartrooster.
  4. Snijd de biscuit horizontaal doormidden en leg de onderste helft in de bakvorm.
  5. Was de aardbeien en droog af, verwijder de kroontjes en snijd in plakjes.
  6. Klop de slagroom op en voeg al kloppend de poedersuiker toe. Spatel er voorzichtig de aardbeien door. Spreid de aardbeienroom over de biscuit in de bakvorm en leg er de andere helft op. Druk lichtjes aan en zet koel weg.
  7. Maak de meringue. Doe de suiker en 5 cl water in een pannetje en laat inkoken tot een lichte siroop. Laat zeker niet kleuren. Klop intussen de eiwitten stijf en giet er al kloppend de siroop bij. Blijf kloppen tot de meringue helemaal is afgekoeld.
  8. Verwarm de ovengrill voor.
  9. Verdeel de meringue over de bovenkant van de aardbeiencake, zet onder de grill en laat 1 minuut kleuren. Haal de cake uit de oven en zet 30 minuten koel weg alvorens te serveren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content