Ingrediënten

Voor 4:

  • 500 g aardbeien
  • 1 à 2 el suiker
  • een el geplette en gebroken groene peper
  • een klontje boter
  • een scheut cognac (of armagnac of
  • calvados)
  • 4 bollen ijs (vanille of amandelmelk)

De kroontjes van de aardbeien verwijderen en de vruchten boven een kom in vieren snijden. Bestrooien met een weinig suiker en liefst 2 uren

laten marineren in hun sap. De peper pletten en toevoegen. Vier bolletjes ijs over vier borden verdelen. Wat boter in een pan verwarmen en de

aardbeien met hun sap en de groene peper toevoegen. De vruchten al roerend kort verwarmen. Een scheut cognac, armagnac of calvados in de

pan gieten en de vruchten flamberen. De vruchten en hun vocht nog vlammend bij het ijs brengen en liefst vlammend opdienen.

De kroontjes van de aardbeien verwijderen en de vruchten boven een kom in vieren snijden. Bestrooien met een weinig suiker en liefst 2 uren laten marineren in hun sap. De peper pletten en toevoegen. Vier bolletjes ijs over vier borden verdelen. Wat boter in een pan verwarmen en de aardbeien met hun sap en de groene peper toevoegen. De vruchten al roerend kort verwarmen. Een scheut cognac, armagnac of calvados in de pan gieten en de vruchten flamberen. De vruchten en hun vocht nog vlammend bij het ijs brengen en liefst vlammend opdienen.