Aardbeien en roze pompelmoes met infusie van munt

Sliced grapefruit in white bowl and decorative tree branch on a wooden background. © Algemeen ondersteunend beeld dat geen deel uitmaakt van het recept.

Een heerlijk verfrissend nagerecht dat perfect samengaat met de dessertwijn Domaine du Cinquau.

Een heerlijk verfrissend nagerecht dat perfect samengaat met de dessertwijn Domaine du Cinquau.

Voor 4 personen

1/2 kg aardbeien

6 roze pompelmoezen

enkele takjes munt

1 dl Beaume de Venise (of andere dessertwijn)

4 bollen vanille-ijs of sorbet (facultatief)

Bereiding

1. Pers 2 pompelmoezen. Doe de dessertwijn en de takjes munt bij het sap en laat enkele uren trekken in de koelkast.

2. Verwijder de schil van de overige pompelmoezen en snijd de partjes tussen de vliesjes los. Vang het sap op en doe bij de muntinfusie.

3. Maak de aardbeien schoon. Zeef het sap en verdeel over soepborden. Schik de pompelmoesschijfjes en de aardbeien in waaiervorm in de borden. Voeg eventueel een bolletje ijs of sorbet toe.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content