Aardappelvelouté met scampi

Aardappelen zijn voedzame knollen en een belangrijke bron van vitamine B6. Je kunt er naast de traditionele bereidingen ook een lekker kommetje soep mee maken. Met een gebakken scampi en croutons erbij wordt het zowaar een feestelijke aardappelvelouté.

Voor 4 personen
  • 500 g bloemige aardappelen
  • 2 tenen knoflook
  • 150 g selderij
  • 2 preien
  • 4 el boter
  • 80 cl groentebouillon
  • 15 cl room
  • 2 à 3 tl citroensap
  • 4 grote gepelde scampi
  • 1 snee witbrood
  • enkele plukjes dille voor de afwerking
Bereiding
  1. Schil de aardappelen, de knoflook en de selderij en snijd in julienne. Was de prei grondig en snijd in plakjes.
  2. Verhit 2 el boter in een stoofpan en fruit de groenten. Giet er de groentebouillon, de room en het citroensap bij. Kruid met peper en zout. Laat 20 minuten zachtjes koken.
  3. Spoel de scampi en dep droog. Kruid met peper en zout. Verhit de rest van de boter in een braadpan en bak de scampi goudbruin in 2 à 3 minuten. Voeg ook het brood toe en bak goudbruin aan beide kanten.
  4. Laat het brood uitlekken op keukenpapier en snijd in blokjes.
  5. Mix de soep smeuïg en schep in kommetjes. Verdeel de scampi en croutons over de aardappelvelouté en werk af met plukjes dille.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content