Aardappeltaart

Voor 6 à 8 personen:

Voor 6 à 8 personen:

200 g brokkel- of bladerdeeg

1 kg vastkokende aardappelen

80 g reuzel

180 g gerookt spek (5 of 6 sneetjes van 4-5 mm dik)

1 middelgrote ui

3 dl verse room

1 ei

1 eigeel

2 à 3 el gehakte bieslook

peper en zout

Verwarm de oven voor op 180°C. Smeer een taartvorm in met boter en bedek met het uitgerolde deeg. Schil de aardappelen en snij in blokjes. Verwarm de reuzel in een braadpan en fruit daarin de aardappelen gedurende 7-8 minuten.

Maak de ui schoon en snij fijn. Voeg halverwege de baktijd aan de aardappelen toe. Doe dan het in blokjes gesneden spek erbij en fruit nog 2 à 3 minuten. Meng goed met een spatel. Haal de pan van het vuur en verwijder het overtollige vet. Spreid het aardappelmengsel en het bieslook over het deeg uit.

Meng eieren en room en giet over de taart. Zet in de oven en laat 20 à 25 minuten op 180°C bakken tot de aarappelen volledig gaar zijn en de bovenkant van de taart goudbruin is.

Ideaal als avondmaaltijd of als onderdeel van een informeel buffet. Een droge witte wijn is hier perfect bij, maar blond bier past ook, net als bij een quiche of een pizza.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content