Ingrediënten

Voor 4:

  • 5 grote bloemig kokende aardappelen
  • 1 kleine courgette
  • 2 geplette knoflooktenen
  • 150 g zure room
  • 5 el melk
  • 1 koffielepel verse tijmblaadjes
  • peper en zout
  • boter
  • 4 el geraspte Parmezaanse kaas

Schil de aardappelen en snij ze in plakken van 3 mm dik. Laat de courgette ongeschild en snij eveneens in plakken. Meng de look met de zure room, de melk en de tijmblaadjes. Kruid flink met peper en zout.

Schik de aardappelplakken afwisselend met de courgetteplakken dakpansgewijs op elkaar. Besprenkel elke laag met lookroom en kaas. Sluit de taart goed af met aluminiumfolie en bak ze gedurende 1 u. in een oven van 220°C. Verwijder een kwartier voor het einde de folie en laat mooi kleuren.

Tip: Wat is er typischer voor de polders dan aardappelen? Look, tijm en courgette zorgen voor een mild aroma in deze bereiding.

Schil de aardappelen en snij ze in plakken van 3 mm dik. Laat de courgette ongeschild en snij eveneens in plakken. Meng de look met de zure room, de melk en de tijmblaadjes. Kruid flink met peper en zout. Schik de aardappelplakken afwisselend met de courgetteplakken dakpansgewijs op elkaar. Besprenkel elke laag met lookroom en kaas. Sluit de taart goed af met aluminiumfolie en bak ze gedurende 1 u. in een oven van 220°C. Verwijder een kwartier voor het einde de folie en laat mooi kleuren.Tip: Wat is er typischer voor de polders dan aardappelen? Look, tijm en courgette zorgen voor een mild aroma in deze bereiding.