Aardappelsoep met prei, knoflook en olijfolie

Deze soep is snel gemaakt, en snel weer opgegeten. Want ze is ontzettend lekker.

Deze soep is snel gemaakt, en snel weer opgegeten. Want ze is ontzettend lekker.

Voor 4 personen

  • 3 preiwitten
  • 4 bloemige aardappelen, geschild
  • olijfolie
  • 3 l kippen- of groentebouillon
  • 2 knoflooktenen, grofgehakt
  • peper en zout
  • 1,5 dl room
  • 1 dl melk
  • preiringen, in boter gestoofd
  • takjes verse tijm

Bereiding

1. Snijd de prei in ringen en de aardappelen in dobbelstenen. Fruit lichtjes aan in olijfolie, maar laat niet kleuren. Voeg de bouillon en de knoflook toe, kruid licht met peper en zout, breng aan de kook. Laat koken tot de aardappelen gaar zijn.

2. Voeg de room en de melk toe, mix tot een gladde soep. Controleer de kruiding. Werk af met gestoofde preiringen, olijfolie, een draai van de pepermolen en een takje verse tijm.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content