Aardappelsoep met gepocheerd ei en broodkorstjes

Algemeen ondersteunend beeld dat geen deel uitmaakt van het recept.
  • Moeilijkheid

Voor de hongerigste magen is er altijd deze flinke maaltijdsoep.

Voor 4 personen

1,2 kg loskokende aardappelen

2,5 liter groente- of gevogeltebouillon

1 fijngesneden preiwit

1/2 fijngesneden tak bleekselderij

kruidentuil (peterseliestengels, tijm en laurier)

peper en zout

boter

witbrood (voor broodkorstjes)

Voor de eieren:

zout

azijn

4 eieren

Bereiding

1. Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke dobbelstenen. Breng de bouillon aan de kook met het preiwit, de selderij en de kruidentuil en voeg de aardappelen toe. Laat zacht gaarkoken. Verwijder de kruidentuil en draai de soep door een roerzeef. Kruid met peper en zout en giet door een puntzeef. Breng aan de kook, schuim af en monteer met een klont boter.

2. Bak broodkorstjes in boter.

3. Kook lichtgezouten water met een flinke scheut azijn. Breek telkens 1 ei in een kop, maak met een lepel een draaiende beweging in het water en laat het ei zacht in de draaikolk glijden. Laat 3 min pocheren en geef het ei regelmatig vorm met een lepel. Lepel daarbij het stollend eiwit over de dooier. De dooier moet helemaal met gestold eiwit omgeven zijn, maar moet vloeibaar blijven. Laat de eieren nadien uitlekken op een keukenhanddoek en snijd eventueel bij. Leg ze in de soep en werk af met broodkorstjes en fijngehakt bieslook.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content