Aardappelrösti met sint-jakobsnoten

Voor een bijzonder feestelijk voorgerecht: op deze vers gemaakte aardappelrösti serveer je enkele gebakken sint-jakobsnoten, gegarneerd met zalmkaviaar.

Voor 4 personen
  • 8 vastkokende aardappelen
  • 1 ei
  • 1 el aardappelzetmeel
  • een snuifje nootmuskaat
  • een klontje zachte boter voor de bakplaat
  • 12 sint-jakobsnoten
  • 2 el plantaardige olie
  • 4 el zalmkaviaar
  • enkele sprietjes bieslook voor de afwerking
Bereiding
  1. Verwarm een heteluchtoven voor op 180 °C.
  2. Schil de aardappelen en rasp in een kom. Meng met het ei en aardappelzetmeel. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
  3. Vet een bakplaat van 22 x 22 cm in met boter. Leg hoopjes aardappelmengsel op de bakplaat, druk goed aan en bak 35 minuten in de oven.
  4. Spoel de sint-jakobsnoten en dep droog. Kruid met peper en zout. Verhit de olie in een braadpan en bak de sint-jakobsnoten 1 minuut aan elke kant.
  5. Haal de aardappelrösti uit de oven en steek er rondjes van 10 à 12 cm diameter uit.
  6. Haal van de bakplaat met een spatel en schik op borden.
  7. Verdeel de sint-jakobsnoten over de aardappelrösti en werk af met de zalmkaviaar en bieslook. Serveer meteen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content