Ingrediënten - voor 4:

8 vastkokende aardappelen

1 ei

1 el aardappelzetmeel

een snuifje nootmuskaat

een klontje zachte boter voor de bakplaat

12 sint-jakobsnoten

2 el plantaardige olie

4 el zalmkaviaar

enkele sprietjes bieslook voor de afwerking

Bereidingswijze:

Verwarm een heteluchtoven voor op 180°C.

Schil de aardappelen en rasp in een kom. Meng met het ei en aardappelzetmeel. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

Vet een bakplaat van 22 x 22 cm in met boter. Leg hoopjes aardappelmengsel op de bakplaat, druk goed aan en bak 35 minuten in de oven.

Spoel de sint-jakobsnoten en dep droog. Kruid met peper en zout. Verhit de olie in een braadpan en bak de sint-jakobsnoten 1 minuut aan elke kant.

Haal de aardappelrösti uit de oven en steek er rondjes van 10 à 12 cm diameter uit.

Haal van de bakplaat met een spatel en schik op borden.

Verdeel er de sint-jakobsnoten over en werk af met de zalmkaviaar en bieslook. Serveer meteen.

Ingrediënten - voor 4:8 vastkokende aardappelen1 ei1 el aardappelzetmeeleen snuifje nootmuskaateen klontje zachte boter voor de bakplaat12 sint-jakobsnoten2 el plantaardige olie4 el zalmkaviaarenkele sprietjes bieslook voor de afwerkingBereidingswijze:Verwarm een heteluchtoven voor op 180°C.Schil de aardappelen en rasp in een kom. Meng met het ei en aardappelzetmeel. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Vet een bakplaat van 22 x 22 cm in met boter. Leg hoopjes aardappelmengsel op de bakplaat, druk goed aan en bak 35 minuten in de oven.Spoel de sint-jakobsnoten en dep droog. Kruid met peper en zout. Verhit de olie in een braadpan en bak de sint-jakobsnoten 1 minuut aan elke kant.Haal de aardappelrösti uit de oven en steek er rondjes van 10 à 12 cm diameter uit. Haal van de bakplaat met een spatel en schik op borden. Verdeel er de sint-jakobsnoten over en werk af met de zalmkaviaar en bieslook. Serveer meteen.