Voor 8:
1 kg aardappelen van gelijke grootte
2 el fijngehakt bieslook
olijfolie
peper en zout
Voor de topping:
1/2 kg boschampignons
75 g boter
8 kwarteleitjes
olijfolie
30 à 35 g verse truffel
truffelolie, voor de afwerking
Schrob de aardappelen en kook ze halfgaar in gezouten water (ze moeten nog rauw zijn vanbinnen). Verwijder de schil, en rasp de aardappelen grof in een kom. Meng er het bieslook onder en kruid met peper en zout. Maak met bebloemde handen 8 koekjes van 3/4 cm dik.
Verhit olijfolie in een pan en bak de rösti op een matig vuur goudbruin en krokant aan beide kanten. Hou warm in de oven.
Maak de champignons schoon en laat 25 g boter smelten in een grote pan. Bak de champignons en kruid met peper en zout. Voeg aan het eind de rest van de boter toe en hou warm.
Bak de kwarteleitjes in olijfolie. Verdeel de rösti en champignons over 8 voorverwarmde borden en leg er de kwarteleitjes op. Schaaf de truffel over de eitjes en werk af met truffelolie.
Kooktijd: 75 minuten.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier