
Aardappelpuree met erwtjes en kippenhamburger met verse maïskorrels
Dit attractieve gerecht heeft alle troeven Je maakt het snel klaar, het is gezond en de kids vinden het erg lekker.
Dit attractieve gerecht heeft alle troeven Je maakt het snel klaar, het is gezond en de kids vinden het erg lekker.
Voor 8 personen
1 kg aardappelen
100 g boter
2,5 dl melk
nootmuskaat, peper en zout
1 wortel, in dunne schijfjes
250 g verse of diepgevroren erwtjes
2 verse suikermaiskolven
500 g kip- of kalkoengehakt
1 sjalot
1 ei
broodkruim
8 hoge cilinders van ca. 7 cm doorsnede
olie om de vormen in te vetten
250 g snijbonen
Bereiding
1. Kook de aardappelen gaar, pureer ze, doe er de gesmolten boter en lauwwarme melk bij, breng op smaak met versgeraspte nootmuskaat en peper en zout.
2. Kook de erwten kort en spoel onder ijskoud water. Snijd de geschilde wortel in schijfjes en kook deze beetgaar.
3. Meng de erwtjes door de aardappelpuree. Vul de ingevette cilinders met puree. Schik op elk torentje de wortelschijfjes.
4. Snijd de maiskorrels van de kolven. Stoof een versnipperde sjalot in boter en olie, doe er de maiskorrels bij en laat alles al roerend beetgaar stoven.
5. Meng het gehakt, het ei, broodkruim, peper, zout en de maiskorrels. Vorm er 8 platte schijven mee. Bak deze in boter en olie gaar. Serveer met de aardappelpuree en versneden en in boter gestoofde snijbonen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier