Aardappelpuree met erwtjes en kippenhamburger met verse maïskorrels

1fc589a9d5cd7490b3d1e833909ed4a2 ©

Dit attractieve gerecht heeft alle troeven Je maakt het snel klaar, het is gezond en de kids vinden het erg lekker.

Dit attractieve gerecht heeft alle troeven Je maakt het snel klaar, het is gezond en de kids vinden het erg lekker.

Voor 8 personen

1 kg aardappelen

100 g boter

2,5 dl melk

nootmuskaat, peper en zout

1 wortel, in dunne schijfjes

250 g verse of diepgevroren erwtjes

2 verse suikermaiskolven

500 g kip- of kalkoengehakt

1 sjalot

1 ei

broodkruim

8 hoge cilinders van ca. 7 cm doorsnede

olie om de vormen in te vetten

250 g snijbonen

Bereiding

1. Kook de aardappelen gaar, pureer ze, doe er de gesmolten boter en lauwwarme melk bij, breng op smaak met versgeraspte nootmuskaat en peper en zout.

2. Kook de erwten kort en spoel onder ijskoud water. Snijd de geschilde wortel in schijfjes en kook deze beetgaar.

3. Meng de erwtjes door de aardappelpuree. Vul de ingevette cilinders met puree. Schik op elk torentje de wortelschijfjes.

4. Snijd de maiskorrels van de kolven. Stoof een versnipperde sjalot in boter en olie, doe er de maiskorrels bij en laat alles al roerend beetgaar stoven.

5. Meng het gehakt, het ei, broodkruim, peper, zout en de maiskorrels. Vorm er 8 platte schijven mee. Bak deze in boter en olie gaar. Serveer met de aardappelpuree en versneden en in boter gestoofde snijbonen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content