Aardappelpuree met erwtenmousseline, munt en radijs

© Getty
Voor 4 personen
  • 800 gram vastkokende aardappelen (bij voorkeur ratte)
  • olijfolie
  • grofgemalen zwarte peper
  • zeezout
  • 200 gram gepeulde doperwtjes
  • 80 gram ongezouten boter
  • 1 eetlepel fijngehakte munt
  • 1 bosje radijzen
  • 6 eetlepels radijzenscheuten
Bereiding
  1. Schil de aardappelen en kook ze net beetgaar. Plet fijn met een vork en monteer met olijfolie. Kruid met peper en zout en houd warm.
  2. Blancheer de erwten 2 minuten, giet af en laat schrikken onder koud stromend water. Mix fijn en monteer met de boter. Kruid met peper, zout en fijngehakte munt.
  3. Schik de aardappelpuree op de borden en daarop de erwtenmousseline. Werk af met plakjes radijs en radijsscheuten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content