Aardappelkroketten met zalm en gestoofde komkommer

© Getty

Voor 4 personen
  • 400 g aardappelpuree
  • 200 g gepocheerde verse zalm
  • 150 g gerookte zalm
  • 1 el kappers
  • 2 el fijngesneden zuring
  • 2 el fijngesneden bieslook
  • 1 grote eierdooier
  • cayennepeper
  • bloem
  • 1 losgeklopt ei
  • mix van broodkruim en geroosterd sesamzaad
  • frituurolie
  • 1 zakje veldsla
  • olijfolie
  • 1 limoen in partjes
  • Voor de komkommer:
  • 2 komkommers
  • 50 g boter
  • 2 tl gekneusde roze peper
  • zout
Bereiding
  1. Doe de aardappelpuree in een kom. Verdeel de verse zalm in schilfers en snij de gerookte zalm in reepjes. Voeg toe aan de puree en kruid met cayennepeper.
  2. Voeg de verse kruiden en eierdooier toe. Verdeel het mengsel met bebloemde handen in 8 porties en vorm kroketten. Wentel de kroketten in bloem, dompel ze in het losgeklopte ei en rol ze nadien door het mengsel van broodkruim en sesamzaad.
  3. Verhit de olie tot 180ƂĀ°C en frituur de kroketten goudbruin. Laat uitlekken en hou warm.
  4. Schil de komkommer en verwijder de pitten. Snij de komkommer in stukken. Verhit de boter in een pan en doe er de komkommer in. Kruid met zout en laat 10 minuten fruiten. Voeg de roze peper toe.
  5. Verdeel de kroketten en gestoofde komkommer over 4 borden en werk af met de veldsla, olijfolie en limoenpartjes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content