Voor 4:
400 g aardappelpuree
200 g gepocheerde verse zalm
150 g gerookte zalm
1 el kappers
2 el fijngesneden zuring
2 el fijngesneden bieslook
1 grote eierdooier
cayennepeper
bloem
1 losgeklopt ei
mix van broodkruim en geroosterd sesamzaad
frituurolie
1 zakje veldsla
olijfolie
1 limoen in partjes
Voor de komkommer:
2 komkommers
50 g boter
2 tl gekneusde roze peper
zout
Doe de aardappelpuree in een kom. Verdeel de verse zalm in schilfers en snij de gerookte zalm in reepjes. Voeg toe aan de puree en kruid met cayennepeper.
Voeg de verse kruiden en eierdooier toe. Verdeel het mengsel met bebloemde handen in 8 porties en vorm kroketten. Wentel de kroketten in bloem, dompel ze in het losgeklopte ei en rol ze nadien door het mengsel van broodkruim en sesamzaad.
Verhit de olie tot 180°C en frituur de kroketten goudbruin. Laat uitlekken en hou warm.
Schil de komkommer en verwijder de pitten. Snij de komkommer in stukken. Verhit de boter in een pan en doe er de komkommer in. Kruid met zout en laat 10 minuten fruiten. Voeg de roze peper toe.
Verdeel de kroketten en komkommer over 4 borden en werk af met de veldsla, olijfolie en limoenpartjes.
Kooktijd: 35 minuten
gemakkelijk
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier