Voor 6:
1 kg aardappelen (bintje)
verse kruiden naar keuze
Voor de mosterdsaus:
1 ei
1 el grove mosterd
sap van 1/2 citroen
10 cl olijfolie extra vierge
peper en zout
Voor de zuringsaus:
1 ei
40 g verse zuring
10 cl olijfolie extra vierge (of slaolie)
peper en zout
Kook de ongeschilde aardappelen in gezouten water. Meng voor de mosterdsaus het eigeel, de mosterd en het citroensap door elkaar en schenk er dan de olijfolie in. Kruid bij met peper en zout en zet koel weg. Verwijder de schil van de aardappelen en plet ze met een vork. Breng op smaak met de mosterdsaus en de gehakte kruiden.
Kook voor de zuringsaus een ei in 3 min. zacht en hak de gespoelde zuring grof. Haal het mengsel door een groentezeef. Kruid bij met peper en zout. Monteer met de olie. Schik de aardappelpuree op een bord en doe er de saus bij.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier