Aardappel barcadere

  • Moeilijkheid

Nodig voor vier:

4 ongeschilde, middelgrote polderaardappelen

grof zeezout

fijngesneden peterselie

bieslook

ui (1 soeplepel van elk)

2 dl room

1/2 dl melk

peper

zout en nootmuskaat

1 dl garnaaljus

300 g gepelde garnalen

Leg de ongeschilde, gewassen aardappelen in een vuurvaste schotel en bedek de aardappelen volledig met grof zeezout. Plaats de schotel in een voorverwarmde oven van 250° C en dit gedurende 45 minuten (tot ze gaar zijn). Haal de aardappelen vervolgens uit het zout, snijd het kapje af en hol ze uit. Plet het binnenste van de aardappelen met een vork en houdt de puree warm. Plaats een pan op het vuur met 1/2 dl melk, 1/2 dl room en de vers gesneden kruiden: laat tot de helft inkoken en voeg vervolgens de geplette aardappelen toe. Kruiden met peper, zout en nootmuskaat. De puree en de uitgeholde aardappelen warm houden. De saus bereiden. De garnaaljus in een pan voor 3/4 inkoken. Voeg de room toe en opnieuw tot de helft inkoken. Op smaak brengen en een soeplepel geklopte room door de saus spatelen. Zet de vier warme uitgeholde aardappelen vast op een toefje puree. Giet in elke aardappel een klein beetje saus en vul de aardappel met aardappelpuree. Maak een kuiltje in de puree. Verdeel de garnalen over de aardappelen en giet de saus over de garnalen. Plaats de schotel onder de ovengrill en laat er een mooi korstje op komen. Serveer onmiddellijk met een lekker glaasje witte wijn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content