Aan de lijn gevangen zeebaars met groentenkrans en vanillesaus

  • Moeilijkheid

Nodig voor vier:

4 filets van met de lijn gevangen zeebaars

2 middelgrote aardappelen

4 grote sjalotten

1 grote courgette

4 grote wortelen

4 rijpe tomaten

300 g bospaddestoelen

2 laurierblaadjes

een takje tijm

gemalen koriander

citroen

bloem

boter

olijfolie

suiker

zout en peper.

Voor de saus:

50 cl sap van roze pompelmoes

50 cl visfumet

2 vanillestokjes.

De saus bereiden. Het sap van de pompelmoes, de visfumet en het in de lengte doormidden gesneden vanillestokje aan de kook brengen en tot 1/4 van het oorspronkelijke volume laten inkoken.

Het garnituur bereiden. De aardappelen in de lengte doormidden snijden en lichtjes uithollen. De courgette in cilinders van ongeveer 4 cm snijden en diep uithollen. Beide gaar stomen. De tomaten doormidden snijden en met wat peper, zout en een snuifje suiker in de oven garen. De wortels in staafjes van 4 cm snijden en stoven met boter, suiker, een snuifje koriander, een weinig peper en zout. De boschampignons schoonmaken en met een scheutje olijfolie op groot vuur bakken. De visfilets inwrijven met enkele druppels citroensap, kruiden met een draai van de pepermolen en een snuifje zeezout, lichtjes inwrijven met bloem, afkloppen en bakken in olijfolie. Het gerecht afwerken. De courgettecilinders op voorverwarmde borden zetten en opvullen met wortelstaafjes. De halve tomaat beleggen met bospaddestoelen. De halve aardappel opvullen met sjalot. De saus opkloppen met klontjes koude boter en uitgieten over de bordspiegel. De vis in de saus leggen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content