
Aalbessengelei met een beetje dragon
05-08-2011, 13:27
Bijgewerkt op: 22-04-2022, 12:07
Voor ong. 4 potten:
Voor ong. 4 potten:
1 kg aalbessen
2 dl water
fijne suiker
enkele takjes dragon
Spoel de bessen en doe ze in een pan met water. Breng aan de kook en laat 15 min. koken terwijl u de bessen met een houten lepel door elkaar roert. Giet het fruit en het sap in een schone doek en laat een nacht uitlekken in een kom. Meet de hoeveelheid uitgelekt sap en giet in een pan. Voeg per dl sap 75 g suiker toe. Laat zachtjes koken tot de massa na 15 tot 20 minuten indikt. Haal de pan van het vuur en schep het schuim weg met een lepel. Giet de gelei is een schone glazen pot, strooi er dragon op en laat afkoelen voor u de pot sluit.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier