Voor 4:

12 langoustines

50 g boter

1 bosje dragon

2 venkelknollen

1 kl venkelzaad

100 g waterkers

1 granaatappel

2 limoenen

30 g Panko

50 g Parmezaanschilfers

olijfolie

peper en zout

Bereidingswijze

Maak de venkel schoon, bewaar wat van het venkelgroen. Snij elke venkel in 4. Borstel in met olijfolie en kruid met peper en zout. Gril de venkel langs elke snijkantin een grilpan tot hij mooi kleurt.

Leg de gegrilde venkel met de snijkant naar boven. Meng het broodkruim met de limoenrasp, het gekneusde venkelzaad en kruid met peper en zout. Strooi deze crumble over de venkel, besprenkel met olijfolie en gaar nog even verder garen.

Meng de gesmolten boter met 3 el gehakte dragon. Snijd de langoustines met een scherp mes open. Verwijder darmkanaal en maag van de langoustines. Wrijf in met dragonboter en bak ze op de plancha met de vleeskant op de plancha. Draai ze om, met het pantser naar beneden en laat nog een minuutje verder bakken. Kruid met peper en zout.

Spoel de veldsla, meng met de zaadjes van de granaatappel en breng op smaak met limoensap, olijfolie en peper en zout. Verdeel de sla over 4 borden, leg er de gebakken venkel en langoustines bij, strooi er nog wat Parmezaan over.

Voor 4:12 langoustines 50 g boter1 bosje dragon2 venkelknollen1 kl venkelzaad100 g waterkers1 granaatappel2 limoenen30 g Panko50 g Parmezaanschilfersolijfoliepeper en zoutBereidingswijzeMaak de venkel schoon, bewaar wat van het venkelgroen. Snij elke venkel in 4. Borstel in met olijfolie en kruid met peper en zout. Gril de venkel langs elke snijkantin een grilpan tot hij mooi kleurt.Leg de gegrilde venkel met de snijkant naar boven. Meng het broodkruim met de limoenrasp, het gekneusde venkelzaad en kruid met peper en zout. Strooi deze crumble over de venkel, besprenkel met olijfolie en gaar nog even verder garen.Meng de gesmolten boter met 3 el gehakte dragon. Snijd de langoustines met een scherp mes open. Verwijder darmkanaal en maag van de langoustines. Wrijf in met dragonboter en bak ze op de plancha met de vleeskant op de plancha. Draai ze om, met het pantser naar beneden en laat nog een minuutje verder bakken. Kruid met peper en zout.Spoel de veldsla, meng met de zaadjes van de granaatappel en breng op smaak met limoensap, olijfolie en peper en zout. Verdeel de sla over 4 borden, leg er de gebakken venkel en langoustines bij, strooi er nog wat Parmezaan over.